Job- en opleidingsbeurs zorgsector regio Aarschot-Diest

Dinsdag 2 oktober 2018 organiseren 6 gemeenten (Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge), Taskforce Spitsregio Leuven, provincie Vlaams-Brabant en VDAB een zorgbeurs in Diest.
De vraag naar mensen die in de zorgsector willen werken, blijft zeer hoog, ook in deze regio. De sector is permanent op zoek naar goed opgeleide werknemers in de ouderenzorg, de kinderopvang, de gezondheidszorg, de jeugdzorg, de zorg voor personen met een handicap, het welzijnswerk,…


Iedereen die interesse heeft, is welkom in Den Amer (Nijverheidslaan 24, 3290 Diest), van 13 tot 18 uur. Bezoekers kunnen kennismaken met de brede waaier van vacatures en opleidingen in de zorgsector. 25 werkgevers en 7 opleidingsinstanties uit de onmiddellijke omgeving stellen zich voor.
De leerlingen van de scholen in regio Aarschot-Diest en de werkzoekenden kunnen via workshops en infostands proeven van verschillende jobs. Veel jongeren hebben wel interesse maar kennen de opleidingsmogelijkheden onvoldoende of denken enkel aan de vertrouwde functies zoals verzorgende, zorgkundige, verpleegkundige of kinderbegeleider. Terwijl de sector ook op zoek is naar informatici, logistieke medewerkers en technici, diverse hulpverleners,…


Door de krachten te bundelen willen de lokale besturen, de provincie, VDAB en Taskforce Spitsregio Leuven (werkgroep van het burgemeestersoverleg Oost-Brabant), de zorgsector versterken en de werkzoekenden, het onderwijs en de ondernemingen bij elkaar brengen.

Meer informatie bij:

Meer info?

Regioteam brief(t): 
0