DOEDAGEN LOGISTIEK leerlingen BSO/TSO Handel

Dinsdag 7 november 2017

Initiatie heftruck en sollicitatietraining (VDAB Vilvoorde)
Bedrijfsbezoek Your Mover Logistics en Van Heck - Interpieces

Vrijdag 8 december 2017

Initiatie heftruck en sollicitatietraining (VDAB Vilvoorde)
Bedrijfsbezoek farmasector (Pfizer, Aviapartner, Expeditors)

De logistieke sector is één van de belangrijkste economische sectoren in regio Halle-Vilvoorde, dankzij de luchthaven en de centrale ligging. En deze sector is steeds op zoek naar goed opgeleide werkkrachten.

Het Toekomstforum Halle-Vilvoorde wil leerlingen uit de 3e graad BSO/TSO Handel (en hun leerkrachten) deze kansrijke logistieke sector laten ervaren via twee doedagen.

Op 7 november en 8 december kunnen telkens 50 leerlingen op bedrijfsbezoek gaan en krijgen ze een initiatie heftruck en een workshop solliciteren bij VDAB in Vilvoorde.

Op 7 november zien we de unieke logistieke keten bij Your Mover Logistics. Dit bedrijf doet niet alleen de opslag en overslag van kantoormeubilair, het transformeert ook oude meubelen tot stijlvol, duurzaam en nieuw kantoormeubilair: een mooi voorbeeld van de circulaire economie.

Op businesspark Cargovil zien we tijdens een bezoek aan Van Heck – Interpieces, gespecialiseerd in de distributie van auto-onderdelen, hoe de levering van meer dan 120.000 automaterialen aan groothandels georganiseerd wordt, dankzij voornamelijk manuele orderpicking en o.a. paternosterkasten.

Op 8 december staat de farmaceutische sector centraal. In de logistieke keten van farmaceutische producten is betrouwbaarheid en controle van temperatuur cruciaal. Brussels Airport werd hiervoor als eerste luchthaven wereldwijd erkend. We bezoeken het Zaventem Logistics Center van Pfizer, en volgen de farmaketen bij Aviapartner en Expeditors op de cargoluchthaven te Machelen.

Bekijk hier het programma.